۱۸:۲۰:۵۸ - پنج شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۸
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب

هشدار مجدد درباره کشنده بودن "قارچ‌های سمی"

هشدار مجدد درباره کشنده بودن "قارچ‌های سمی"
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی اطلاعیه‌ای با هشدار مجدد درباره مسمومیت با "قارچ‌های سمی" در زمینه مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت هشدار داد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی اطلاعیهای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچهای سمی، در زمینه مصرف قارچ های خودرو در طبیعت هشدار مجدد داد.

در ابتدای این اطلاعیه آمده" با توجه به گزارشهای مسمومیت ناشی از مصرف قارچهای خودرو در طبیعت در سالهای گذشته، یکی از انواع قارچهای عامل مسمومیت در کشور از جنس و گونه Amanita virosa است که تا حدودی به قارچهای خوراکی شباهت داشته و حتی میتواند در کنار آنها در محل رویش وجود داشته باشد."

همچنین این اطلاعیه، به بیان نکات حائز اهمیت در پیشگیری و مقابله با مسمومیتهای ناشی از مصرف قارچهای خود رو و سمی به شرح ذیل پرداخته است:

۱٫ از مصرف قارچهای خودرو در طبیعت بهویژه قارچهایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) میرویند یا قارچهای جمعآوری شده توسط افراد عادی یا قارچهایی که بهصورت فلهای با منشا نامشخص عرضه میشوند، خودداری کنید؛ تنها قارچهایی را که توسط مراکز مجاز و در بستهبندیهای دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان و پزشکی هستند، مصرف کنید.

۲٫ شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکانپذیر است بنابراین به توصیههای برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ به هیچ وجه توجه نکنید.

۳٫ مصرف قارچها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشاندهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.

۴٫ برخی از روشها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ، معیار علمی متقن و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

۵٫ هرگز قارچها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.

۶٫ برخی از سموم موجود در قارچهای سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماهسازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن یا بخارپز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.

۷٫ در صورت بروز علایم و نشانههای گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (۱۲-۴ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سمشناسی بالینی و مسمومیتها منتقل کنید؛ در مواردی که علائم گوارشی بهصورت تاخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان در سالهای گذشته نیز همین مسئله بوده است.

۸٫ انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها، امکان درمان موفقیتآمیز را افزایش میدهد و هرگونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار میشود بنابراین با مشاهده علایم و نشانههای بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کنید.

۹٫ در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی و ارایه به کادر پزشکی، به همراه داشته باشید.

انتهای پیام/


منبع :: https://www.tasnimnews.com

تبليغات
بانک پاسارگاد