مرامنامه شرکتهای استارتاپی تدوین میشود
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا علی رضا قلی نژاد روز سهشنبه در آیین افتتاحیه زیست بوم فن آوری «سی سو تک» شتاب دهنده تخصصی گردشگری با اشاره به توپوگرافی کارآفرینی در اعصار و دورههای مختلف ایران گفت: ایران همواره در این حوزه فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده است و بیشتر اصناف صاحب مرامنامه و منش بودند.
وی افزود: وجود بنگاههای اقتصادی کوچک و بزرگ همواره در کشور در حال جریان بوده ولی هم اکنون کارآفرینیهای جدید و استارتاپی با طبع وضعیت کشور سازگار است.
معاون فناوری پژوهشگاه میراث فرهنگی افزود: شاید در سالهای قبل نگاه کسب و کار در حوزه گردشگری وجود نداشته است ولی هم اکنون این نگاه به جد تغییر کرده است و هم اکنون سازمان میراث فرهنگی مجری این جریان است.
قلی نژاد افزود: هم اکنون به رسمیت شناختن این استارتاپها در پژوهشگاه میراث فرهنگی از جمله الویتهای برنامهها است زیرا یکی از موانع جدی استارتاپها به رسمیت نشناختن آنها در انجام فرایندهاست.
وی با اشاره به تعاملات قابل توجه معاونت فناوری پژوهشگاه میراث فرهنگی با معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری برای اخذ مجوزها و به رسمیت شناختن استارتاپها، عنوان کرد: برای تدوین شیوهنامه و مرامنامهها برای کارهای استارتاپی نیز از نمایندههای تشکلهای کارآفرینی بهره گرفتیم تا این مرام نامهها تنها با نگاه دولتی نوشته نشود.
وی تدوین مرامنامه را محدود به موضوعات اقتصادی ندانست و گفت: صنوف مختلف به منظور تقویت حوزه اخلاق اجتماعی به تنظیم مرامنامه اقدام میکنند و موضوع اخلاق در تدوین این شیوهنامه اهمیت زیادی دارد.
قلینژاد افزود: استارتاپهای حوزه گردشگری می توانند از وقوع بسیاری از بحرانها و مشکلات جلوگیری کنند؛ یکی از این موارد بحران کم آبی در کشور است که سبب خالی شدن روستاها از سکنه به دلیل نبود شغل شده است در حالی که ورود گردشگر به روستاها میتواند به ارتزاق و درآمدزایی آنها کمک جدی کند؛ شرایط کنونی کشور موضوع کارآفرینی در حوزه گردشگری را ناگزیر کرده است.
معاون فناوری پژوهشگاه میراث فرهنگی، بافت تاریخی شهر تهران را یکی از نمونههای سرمایه در این عرصه ارزیابی کرد و افزود: در چنین بافت تاریخی جریان اشتغال و کارآفرینی میتواند شکل بگیرد.
فراهنگ**۳۳۷۷** ۹۰۵۳
منبع :: http://www.irna.ir